Seguidors

Perfil

Mi foto
Àngels Jordà
Alcoi
Ver todo mi perfil

Presentació

Durant els últims anys s’ha experimentat una gran expansió de les necessitats del lector en català i26 Lletres vol nàixer amb l’ànim de contribuir a la normalització de la llengua i cultura des d’un punt de vista progressista i respectuós.

El nostre propòsit pretén ser des del principi el treball rigorós i la qualitat dels nostres productes, sempre amb la confiança de la selecció dels projectes editorials amb projecció de futur. No té tampoc cap afany de ser una pàgina completa, tot i que hi ha la voluntat de mostrar un bon panorama editorial perquè, qui s’hi acoste, es puga fer una idea dels diversos temes.

26 Lletres obri els seus serveis a particulars, empreses, institucions i col·lectius diversos.
Professionalitat, formalitat, experiència i rigor són els qualificatius que ens avalen.
24 jun 2009

PREMI DE NARRATIVA ALFONS EL MAGNÀNIM


La Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València convoca aquest guardó que té com a premi una escultura de Ramón de Soto i una dotació econòmica de 30.000 €.
Aquest premi està publicat per Bromera.
El termini per a la presentació de les obres finalitzarà el 30 de juny del 2009.
[més informació]

PREMI DE POESIA ALFONS EL MAGNÀNIM


La Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València convoca aquest guardó que té com a premi una escultura de Ramón de Soto i una dotació econòmica de 15.000 € .
Aquest premi està publicat per Bromera.
El termini per a la presentació de les obres finalitzarà el 30 de juny de 2009.
[més informació]
23 jun 2009

PREMI BERNAT CAPÓ DE CULTURA POPULAR


Edicions del Bullent i el Museu Valencià d'Etnologia convoquem, com cada any, el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular. Pot optar a aquest premi qualsevol obra de divulgació de cultura popular.
Les obres aspirants hauran de trametre's certificades abans del 30 de setembre de 2009.
L'import del Premi és de 6.000 euros en concepte d'acompte de drets d'autor.
[més informació]

PREMIS DE POESIA VICENT ANDRÉS ESTELLÉS 2009


La convocatòria per a participar en els Premis VAE 2009 s’obri fins al 2 d’octubre. El Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés, publicat per Bromera, està dotat amb 18.000 €.
[més informació]
18 jun 2009

NOVETATS EN 26 LLETRES, LLIBRERIA EN CATALÀ


LA FESTA D'EN BLAI
Iñaki Tofiño, Sebastià Martín i Mabel Piérola

Des del moment que naixem (i fins i tot abans) som etiquetats segons allò que tenim entre les cames i aquesta etiqueta no es circumscriu només al nom que ens posen, ja que, de fet, la feminitat i la masculinitat s’imposen.
D’una banda, intentem ser com la resta i de l’altra, el nostre entorn s’ocupa de fer-nos veure com hem d’actuar d’acord amb el gènere que tenim assignat. Però, què vol dir «fer-se home» o «fer-se dona»?
Aquest conte comença quan en Blai està a punt de fer nou anys i acaba quan en compleix deu. Els protagonistes, en Blai, en Kevin i l’Andrea hauran de plantejar-se aquestes i altres qüestions durant l’any que transcorre entre les dues festes d’aniversari...

Edicions Bellaterra
15,00 euros
COMPRAR

LA MERCÉ VOL SER BOMBERA
Beatriz Moncó i Mabel Piérola

La Mercè vol ser bombera és un conte per a nens
que han de llegir els adults.
Ensenyem i aprenem a ser homes i a ser dones,
a ser iguals i a ser diferents, i al mateix temps transmetem
i configurem les nostres fílies i les nostres fòbies.
La igualtat entre els gèneres no és només una qüestió
ètica i cívica, sinó una imperiosa necessitat en les nostres vides i
les nostres societats, és una exigència humana.

Edicions Bellaterra
15 euros
COMPRAR
17 jun 2009

L´AITOR TÉ DUES MARES
María José Mendieta

Han començat a sortir a la llum pública alguns casos d’assetjament escolar. La violència verbal o física, el rebuig i la discriminació no són cap novetat a les aules ni als patis de les escoles, però han calgut notícies sobre suïcidis i denúncies de mares i pares, perquè allò que abans es considerava «normal» ara es vegi com un problema que cal resoldre. Aitor, el protagonista del conte, és víctima d’aquesta violència escolar perquè la seva família és diferent de les altres.

Edicions Bellaterra
15,00 euros
COMPRAR
10 jun 2009

SENYOR CAMPS, EL VALENCIÀ OBRI LA PORTA A LES LLENGÜES


Amigues i amics, els qui sou pares i mares, els qui sou alumnes, els qui sou docents, els qui sou ciutadans que aposteu per un model educatiu plurilingüe real i una escola pública de qualitat i en valencià. Volem agrair-vos la vostra participació en l’enviament de Postal pel Plurilingüisme al president Camps, el vostre suport al Pla per l’Escola Pluringüe que va presentar Escola Valenciana a la Conselleria d’Educació a principis d’any, la confiança que dipositeu en la nostra entitat amb l’assistència a les Trobades d’Escoles en Valencià i les denúncies que feu a l’administració perquè no hi ha suficient oferta d’ensenyament en valencià als nostres centres educatius.
Per tot això volem que el dia 18 de juny vosaltres sigueu els protagonistes en la II part de la campanya de Missatges a Camps. Com a final d’aquest curs reivindicatiu, com a homenatge a la tasca que cadascú de vosaltres feu per l’ensenyament en valencià diàriament i com a cloenda a l’allau de Postals pel Plurilingüisme que esteu enviant a Francisco Camps volem que la paraula la tingues tu, vosaltres, la veu de persones amb seny.

Us animem a què ens envieu els vostres missatges (Text, Vídeo, Fotografia) relacionats amb les reivindicacions educatives d'aquest curs que després seran projectats a la pantalla gegant. Com fer-ho?

Text
- Per correu electrònic a drets@fev.org
- Al facebook Facebook: envia'ns un missatge o penja-ho en el nostre mur amb l'assumpte: Missatge a Camps

Fotografia
- Us demanem imatges d'aquest curs, sobre reivindicacions i activitats relacionades
- Per correu electrònic a drets@fev.org
- Al Facebook: publíca-la al nostre mur

Vídeo
- Agafa el teu mòbil, càmera digital o webcam i grava el teu missatge (max. 20") adreçat a Camps. Com fer-ho arribar?
- Per correu electrònic: drets@fev.org
- Penja-la a youtube i envia'ns l'enllaç

En DVD a Escola Valenciana (José Grollo 91, 46025 València / Perú, 16 local A 03008 Alacant / Antoni Maura, 18 baix, 12001 Castelló)
9 jun 2009

ESCOLA VALENCIANA IMPULSA EL TRILINGÜISME A L'EDUCACIÓ


7 jun 2009

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "MACROURBANISME I AGRESSIONS AL PAISATGE MEDITERRANI". EL MEDI AMBIENT I LA SOCIETAT VALENCIANA




A càrrec del seu autor Roger Cremades Rodeja



Divendres 12 de juny de 2009, a les 20:30 hores Biblioteca Municipal del Campello (Plaça de l'Església)

La Colla Muntanyenca us convida a la presentació d'aquest interessant llibre, que aborda la problemàtica territorial del País Valencià, explicant les causes i els efectes de la multiplicació del creixement urbanístic i la degradació paisatgística, fenòmens que són comuns arreu del territori valencià i que tan bé coneixem al Campello.

Sinopsi: Moltes vegades, per tenir certesa dels fets hem d'observar el nostre voltant. Si tornem als llocs on jugàvem quan érem infants constatarem que aquests han canviat. Els bancals de taronger per on passejàvem es troben ara sota l'asfalt, els camins de terra són carreteres, i les séquies han desaparegut. Sobre tots aquests canvis ens podem arribar a fer moltes preguntes que d'entrada no són fàcils de respondre. I més encara si tenim en compte que ens trobem en un temps profundament marcat per la proliferació urbanística. Aquest llibre ens endinsa en el procés irreversible de transformació territorial i paisatgística que afecta el territori valencià. I alhora ens mostra com l'horta i la muntanya valenciana van quedant soterrades sota l'urbanisme. Un urbanisme banal que homogenitza l'aspecte de paratges tan diversos com distants, i fa que els territoris perden la seua identitat. [+]