Seguidors

Perfil

Mi foto
Àngels Jordà
Alcoi
Ver todo mi perfil

Presentació

Durant els últims anys s’ha experimentat una gran expansió de les necessitats del lector en català i26 Lletres vol nàixer amb l’ànim de contribuir a la normalització de la llengua i cultura des d’un punt de vista progressista i respectuós.

El nostre propòsit pretén ser des del principi el treball rigorós i la qualitat dels nostres productes, sempre amb la confiança de la selecció dels projectes editorials amb projecció de futur. No té tampoc cap afany de ser una pàgina completa, tot i que hi ha la voluntat de mostrar un bon panorama editorial perquè, qui s’hi acoste, es puga fer una idea dels diversos temes.

26 Lletres obri els seus serveis a particulars, empreses, institucions i col·lectius diversos.
Professionalitat, formalitat, experiència i rigor són els qualificatius que ens avalen.
10 ene. 2010

Nou CD de José Rafael Pascual Vilaplana

La data de presentació del CD serà el 14 de gener de 2010 a les 20.30 en la Seu la Unió Musical de Muro (C / Carme, 2)


De Fang

Música escrita i dirigida per José R. Pascual-Vilaplana
"... La música ha de trepitjar la terra i el fang, perquè és en la terra i en el fang on els homes aixequen els més bells edificis i construeixen també les seves més alts destins ... "
Carlos Palacios
Quan et sentis davant d'un pentagrama buit, les cinc línies paral.leles vingudes des del horitzó i viatgeres cap a l'infinit poden semblar aliades de la més absoluta de les solituds. I és en la soledat on intentes construir un camí de comunicació, partint des de la tècnica, intentant apropar a l'art i pensant en apropar als altres. Deia el meu bon amic i enyorat Amando Blanquer: "... en la meva música parlo igual com artesà, com a artista i com a home ...". Aquesta simbiosi de l'artesanal, l'art i la humà és l'anhel constant dels que intentem dedicar-nos a la música.
En aquest CD de prop de deu anys de treball. La música que escoltareu està composta amb el fang de la tradició, amb el respecte a la mateixa i amb la sinceritat i humilitat del que agrada trepitjar la terra. Però sempre aliada amb un compromís personal, sincer i actual de qui se sent partícip del temps que li ha tocat viure. La Festa de Moros i Cristians, potser la major manifestació lúdico-religiosa dels nostres pobles, va fer néixer un gènere musical per a banda que es manifesta en els nostres dies ric en matisos i variat en estils. Música que neix de sentir-se orgullós d'on hem nascut, però sabent que això no ens fa més especials que altra gent oriündes d'altres paisatges. Tanmateix, si compartim el que és més nostre, podem compartir la vida amb els altres amb més naturalitat i amb més seny.
Més de 700 músics (onze bandes de música i tres colles de dolçaines) han cregut en aquest projecte i han estat còmplices d'aquest. Tots els intèrprets d'aquest CD han dipositat en ell la generositat més absoluta. Possiblement durant la gravació d'aquest treball he viscut moments d'una emoció indescriptible, de comunió sincera i franca entre amics disposats a compartir un anhel: fer música junts. Si he escrit alguna cosa, és perquè he hagut companys que han volgut fer sonar les meves notes. I si he dirigit és per la generositat d'aquells que han volgut tocar amb mi. Em sento afortunat de dependre de vosaltres. Gràcies per la tendresa que m'heu brindat.
José R. Pascual-Vilaplana

Novembre, 2009