Seguidors

Perfil

Mi foto
Àngels Jordà
Alcoi
Ver todo mi perfil

Presentació

Durant els últims anys s’ha experimentat una gran expansió de les necessitats del lector en català i26 Lletres vol nàixer amb l’ànim de contribuir a la normalització de la llengua i cultura des d’un punt de vista progressista i respectuós.

El nostre propòsit pretén ser des del principi el treball rigorós i la qualitat dels nostres productes, sempre amb la confiança de la selecció dels projectes editorials amb projecció de futur. No té tampoc cap afany de ser una pàgina completa, tot i que hi ha la voluntat de mostrar un bon panorama editorial perquè, qui s’hi acoste, es puga fer una idea dels diversos temes.

26 Lletres obri els seus serveis a particulars, empreses, institucions i col·lectius diversos.
Professionalitat, formalitat, experiència i rigor són els qualificatius que ens avalen.
22 feb. 2010

Claudellibres


CLUB DE LECTURA DEL CASAL OVIDI MONLLOR

Volem convidar-vos a participar en el nostre club de lectura. El nostre objectiu és compartir unes lectures i reunir-nos després una vesprada, per conversar, sobre aquells aspectes que més ens hagen cridat l'atenció i conéixer els nostres autors. Proposem tres llibres, un cada dos mesos, amb el lema "Els llibres de la memòria", tots ells ambientats a Alcoi o les nostres comarques. El dia de la reunió, comptarem amb la presència de l'autor de cada llibre. Ací teniu la llista de les novel•les que proposem i les dates:


* 4 de març
Els lluitadors
Francesc Gisbert
Edicions Bromera* 6 de maig
Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts
Toni Cucarella
Edicions 3i4* 24 de juny
La caixa negra
Jordi Botella
Edicions Brosquil


COM APUNTAR-VOS
  • Per formar part del club de lectura, és necessari que contacteu amb el Casal Ovidi Monllor, per correu electrònic (casal@acpv.cat) o telefònicament (96 552 01 48, de dimarts a dissabte, per la vesprada ).
COM ACONSEGUIR ELS LLIBRES
  • Els llibres que llegirem podeu aconseguir-los de dues formes: demanant-los en préstec, a la biblioteca municipal, on hi ha uns quants exemplars de cadascun; o adquirint-los, si voleu, en la Llibreria 26 Lletres (info@26lletres.cat - telèfon, 678053487), col•laboradora del Club.
Centre Ovidi Montllor
c/Vistabella, 8 03802
Tel/Fax: 96 552 01 48
Adreça electrònica: alcoi@acpv.cat
Horari: dimarts-divendres 17h.-22h.
dissabtes: 18h.-21h
Llibreria Online 26 Lletres
 678 053 487
 Adreça electrònica: info@26lletres.cat
5 feb. 2010

En la Sala Matisse de Valéncia, concert d'Arthur Caravan + Le Petit Ramón


Encara que se'ls sol classificar de inclassificables, aquests dos grups que tenen més similituds de les que sembla, es decanten pel pop-rock amb alguns tocs de folk i psicodèlia. D'original factura, però pop-rock al cap i a la fi, que és del que es tracta.

 Tant els alcoians Arthur Caravan, que recreen el seu premiat primer disc homònim, com els barcelonins Le Petit Ramon que arriben per primera vegada a València amb el seu nou enregistrament "Acusticus replica" sota el braç, ofereixen una de les propostes més estimulants i originals de la nostra música en valencià-català que, diguin el que diguin, està vivint un moment d'inspiració dolç.
Un concert especial per gaudir en les distàncies curtes. No s'ho perdin!.

Dissabte, febrer 6, 22:30 h.
SALA MATISSE
C / Ramón de Campoamor, 60 (46022 València

Bases del XX Premi Carmesina de narrativa infantil de 2010


Bases del Premi Carmesina de narrativa infantil
La Mancomunitat de Municipis de la Safor convoca el XX PREMI CARMESINA DE NARRATIVA INFANTIL 2010, d'acord amb les bases següents:
1. Les obres que es presentaran al premi seran originals i inèdites, redactades en valencià, i tindran una extensió entre 20 i 40 fulls DIN A-4, mecanografiats a doble espai i per una sola cara.
2. S'estableix un únic premi de 2.500 € per a la narració guanyadora amb el compromís d'editar-la en el termini d'un any des del lliurament del premi. L'edició de l'obra, la realitzarà Edicions del Bullent dins de la col•lecció "El Gat en la Lluna".
3. L'import del premi caldrà entendre'l com a pagament dels drets d'autor de la primera edició, previsiblement de 2.000 exemplars. La dotació econòmica del premi estarà subjecta a les retencions fiscals corresponents.
4. El tema de les obres és totalment lliure i aniran adreçades a lectors entre 8 i 11 anys, i els textos d'aquestes s'adequaran a aquest tipus de lector: edat, interessos, competència lectora, etc.
5. Els originals, mecanografiats i sense signar, hauran de presentar-se per quintuplicat en un o en diversos sobres tancats, a la portada del qual figurarà el títol de l'obra i la referència XX PREMI CARMESINA DE NARRATIVA INFANTIL 2010.
Dins d'aquest sobre, n'hi haurà un altre on constaran les dades de l'autor (nom i cognoms, adreça i telèfon) i romandrà tancat.
6. Les obres hauran de presentar-se a les dependències de la Mancomunitat de Municipis de la Safor (av. República Argenti­na, 28, 46702 Gandia) fins al dia 1 d’abril de 2010. S'admetran els originals que hi arriben per correu, sempre que la data d'expedició estiga dins del termini de recepció.
7. Un mateix autor no podrà presentar més de 2 obres aspirants al premi. No es valoraran les obres premiades en altres concursos.
8. El jurat estarà format Santiago Forné, Núria Sendra, Mario Viché, Pilar Calatayud i Manel Alonso.
9. El jurat serà presidit pel President de la Mancomunitat o persona en qui delegue, actuant com a secretària del jurat Vicenta Palanca i com a membre de l'organització Pep Moscardó, o persones que designe la Mancomunitat. Aquestes persones tindran veu però no vot en les decisions del jurat.
10. La decisió del jurat serà inapel•lable i el premi podrà ser declarat desert; en cap cas, el premi podrà ser frac­cionat. Així mateix, el jurat està facultat per a resol­dre tota qüestió de la seua competència que no haja quedat establida de forma explícita en aquestes bases.
11. La Mancomunitat de Municipis de la Safor, si el jurat ho demana, podria editar, amb el consentiment de l'autor, qualsevol de les obres presenta­des i no premiades.
Així mateix, Edicions del Bullent tindrà opció preferent per adquirir, si és el cas, els drets de publicació de les obres que, presentades a concurs, recomane especialment el jurat.
12. El premi s’atorgarà el divendres 7 de maig de 2010 en un acte que tindrà lloc en un municipi d’aquesta Mancomunitat, que s’anunciarà oportunament.
13. L'organització retornarà una còpia de les obres no premiades una vegada fet públic el veredicte del premi.
14. La Comissió de Govern de la Mancomunitat de Municipis de la Safor es reserva el dret de les interpretacions d'aquestes bases, així com els canvis que hi pugen haver.
15. El fet de presentar els treballs en el XX PREMI CARMESINA DE NARRATIVA INFANTIL 2010, comporta la conformitat dels autors amb aquestes bases i de les obligacions que se'n deriven.
Guanyadors d'anys anteriors:
2009 L'últim linx, de Santiago Forné
2008 Els pirates no ploren, de Pep Castellano
2007 Jordi i el tresor de les vint perles, de Lluís Miret
2006: La taverna del bandoler, de Lourdes Boïgues
2005: Mei Mei vol ser rei, de Mercé Viana (Premi Samaruc dels bibliotecaris 2006)

Presentació del llibre "Un país al desert" de Bullent


Dia: Dimecres, 10 de febrer de 2010

Hora: 17:15 hores

Lloc: CEIP Santa Teresa (c/ Dr. Chiarri, s/n o c/Marqués de Caro, 1 - Barri del Carme - València)

Comptarem amb la presència de l’autor, Francisco Collado, i hi haurà una breu projecció de fotografies.
Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics, qui descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmès a una terrible invasió militar i part arraconat a la hammada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.

Francisco Collado Cerveró va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del moviment okupa a la ciutat de València. Un dels motius per presentar aquesta nova publicació és donar visibilitat i alertar els més joves de la nostra societat de les injustícies envers un poble oblidat i castigat com el sahrauí
4 feb. 2010

Nou Llibre d'Isabel Clara Simó


Edicions Bromera ens oferis un nou títol de la nostra columnista i autora admirable, lúcida i irònica a l'hora de fer retrats de personatges. En esta vegada l’autora capgira els estereotips més arrelats i ens mostra un retaule de mascles contemporanis per a tots els gustos.

Arrogants, però també dominats; violents, però també violentats; triomfadors, però també derrotats. Entre els homes, diu Isabel-Clara Simó, «n’hi ha de tot». Aquesta escriptora de referència ens mostra unes instantànies de l’univers masculí amb una bona dosi d’ironia i enginy, però alhora també amerades d’estima i tendresa.

Llibre força interessant per a descobrir... ENTREU

Mor l'artista Enric SolbesEnric Solbes, responsable de la imatge gràfica de Bromera, ha mort aquest 20 de desembre. Pintor, il·lustrador i dissenyador de prestigi, amic i company estimat, Solbes deixa un gran buit en l’editorial. Incomptables cobertes, el logotip, el disseny de les revistes L’Illa i TXT, els tradicionals calendaris, les exposicions... són només una mostra del seu pas inesborrable per Bromera. Ens deixa per tant un llegat imprés sense el qual no es pot concebre l’editorial i, alhora, un fum de records com a artista encantador, peça clau en l’equip humà de Bromera que enyorarem profundament.


Currículum
Enric Solbes (Alcoi, 1960-Alzira, 2009) va iniciar la seua activitat com a pintor fa 30 anys amb exposicions a la Casa de Cultura d’Alcoi i a la galeria L’Eixam de València. Al voltant de 1982 va fer les primeres incursions en els camps de la il·lustració i el cartell. També va treballar per a l’agència de publicitat Tangram i, després de finalitzar els estudis, va col·laborar com a gravador amb el pintor i escultor Manuel Boix entre el 1985 i el 1987.

L’últim roder, de Josep Franco, va ser un dels primers treballs com a il·lustrador per a Bromera, editorial amb la qual ha mantingut un estret lligam professional des de llavors. Cap a finals de la dècada dels 80, inicia també la seua col·laboració amb l’actor, autor i director Carles Alberola i el productor Toni Benavent, que anys després fundaran la coneguda companyia Albena Teatre i de la qual Solbes es fa càrrec de la comunicació gràfica.

És autor d’un centenar de cartells anunciadors de distints certàmens de música, espectacles, campanyes institucionals, etc. Gran part d’aquesta producció està dedicada al llibre i, també, al teatre per a les companyies Albena Teatre i L’Horta Teatre. Els seus dibuixos han il·lustrat també llibres, calendaris, cartells, cobertes, publicitats i programes. D’aquests, cal destacar el calendari de Bromera, que s’ha publicat ininterrompudament des de 1992 i que també ho farà el 2010 amb alguns dels seus últims dibuixos. Així mateix, Solbes ha estat part fonamental en la imatge gràfica de l’editorial, dissenyant gran part de les col·leccions, les edicions especials, les cobertes de molts dels seus títols, la imatge de les revistes L’Illa i TXT o participant de manera directa en alguns dels títols com a il·lustrador, com és el cas de Rondalles valencianes, de Josep Franco, pel qual va rebre recentment el Premi al Millor Llibre Il·lustrat en valencià, atorgat per la Generalitat Valenciana.

La seua darrera exposició després de catorze anys sense exposar material nou, Retrats de l’invisible, , segons l’agenda, està programada en ciutats com ara Altea, Almussafes, Dénia i Alcoi, després d’haver passat també per l’Alcúdia, Sagunt o Requena.