Seguidors

Perfil

Mi foto
Àngels Jordà
Alcoi
Ver todo mi perfil

Presentació

Durant els últims anys s’ha experimentat una gran expansió de les necessitats del lector en català i26 Lletres vol nàixer amb l’ànim de contribuir a la normalització de la llengua i cultura des d’un punt de vista progressista i respectuós.

El nostre propòsit pretén ser des del principi el treball rigorós i la qualitat dels nostres productes, sempre amb la confiança de la selecció dels projectes editorials amb projecció de futur. No té tampoc cap afany de ser una pàgina completa, tot i que hi ha la voluntat de mostrar un bon panorama editorial perquè, qui s’hi acoste, es puga fer una idea dels diversos temes.

26 Lletres obri els seus serveis a particulars, empreses, institucions i col·lectius diversos.
Professionalitat, formalitat, experiència i rigor són els qualificatius que ens avalen.
25 jun. 2010

Edicions Bromera dona suport a la campanya " En acció per la Mediterrània"          
   

Edicions Bromera col·labora amb la campanya «En acció per la Mediterrània» amb l'edició del llibre, L’any del diluvi de Margaret Atwood

L’any del diluvi ens planteja un futur en què l’equilibri mediambiental està en risc i els avenços científics han alterat les espècies d’una manera extravagant: conills fosforescents, lleons barreja de xai, porcs amb teixit cerebral humà... El desastre natural que posarà fi a la Terra tal com es coneix, el diluvi que els Jardiners de Déu –una secta que uneix ciència i religió– han profetitzat, s’acompleix. El missatge del llibre és clar i contundent: si no canviem la nostra relació amb l’entorn, el futur que ens espera no és gens esperançador.

És per això que des d’Edicions Bromera hem decidit destinar part dels beneficis de la publicació del llibre a la campanya «En acció per la Mediterrània» d’Ecologistes en Acció. L’1% de cada exemplar venut de la primera edició de L’any del diluvi es destinarà a donar suport econòmic a les tasques que es duen a terme en l’àmbit marí mitjançant aquesta campanya.
 
 


L'any del Diluvi
Margaret Atwood
Any vint-i-cinc de la nova era. L’equilibri mediambiental està en risc i els avenços científics han alterat les espècies de manera extravagant: conills fosforescents, lleons barreja de xai, porcs amb teixit cerebral humà... El desastre natural que posarà fi a la Terra tal com es coneix, el diluvi que els Jardiners de Déu ­­–una secta que uneix ciència i religió– han profetitzat, s’acompleix. Dues amigues han sobreviscut: Ren i Toby. Però cap de les dues no sap que l’altra és viva, i ja no poden estar-se més temps recloses en els espais que els han salvat la vida fins al moment. No estan soles, però... Com es pot distingir qui és amic i qui enemic en un món en què la lleialtat no té valor?

Sorprenent i agosarada, amb girs tendres, violents i reflexius, i un humor pertorbador, L’any del diluvi és l’obra més brillant i enginyosa de Margaret Atwood, Premi Príncep d’Astúries de les Lletres.
Margaret Atwood (Ottawa, 1939) és autora de més de quaranta llibres de ficció, poesia i assajos crítics, molts dels quals han sigut publicats en quasi una quarantena de països. Ha rebut premis com el Booker, guardó al qual ha optat dues vegades més, o el Príncep d’Astúries de les Lletres.

Destaquem

• Una epopeia de proporcions bíbliques. L’any del diluvi és un festival de la imaginació i un viatge a la fi del món.

• «Un llibre apassionant i visceral que mostra el talent nar­ratiu pur que Atwood va desplegar amb bri en la seua novel·la del 2000, L’assassí cec.» The New York Times

• «La novel·lista contemporània més gran de Canada sap, sens dubte, com contar una història apassionant [...]. Però ací hi ha un missatge seriós també: mira el que estem fent justament ara al nostre món, a la natura, a nosaltres mateixos. Si açò continua...» The Washington PostVols saber-ne més?

«En acció per la Mediterrània» és una campanya que es du a terme des del 2007 a les comunitats autònomes banyades per la Mediterrània. Hi ha diverses línies de treball: investigació, divulgació dels ecosistemes i sensibilització sobre les diferents problemàtiques que hi ha. És fonamental el paper del veler Diosa Maat que contínuament recorre les aigües mediterrànies i que s’ha convertit en el símbol de la faena feta per Ecologistes en Acció tant a nivell d’investigació de la situació dels ecosistemes marins i costaners com de divulgació, ja que s’ha transformat en una aula flotant amb biblioteca, audiovisuals i exposicions permanents i itinerants. El Diosa Maat ja ha recorregut més de 14.000 milles i la tasca que ha dut a terme ha sigut reconeguda per diversos organismes internacionals i diverses universitats. En el camp de la investigació podem destacar els estudis de seguiment d’espècies d’alt valor ecològic i el seguiment de certs punts amb una elevada erosió de la costa que sofreix el nostre litoral, amb el País Valencià com a exemple paradigmàtic.
 
Si vols conéixer amb més profunditat tot el que es fa des d’Ecologistes en Acció al voltant d’aquest projecte, punxa ací.

Llegendes Valencianes a Beniarrés

Aquest dijous passat 24 de juny a les 19h al Centre Cultural Joan Fuster,


l'escriptor Víctor G. Labrado presentà el seu llibre "Llegendes Valencianes"


L'acte es va acabar amb una curta excursió al Llavador de Beniarrés, on l'escriptor de Sueca narrà alguna de les llegendes que va recollir per tot el país, inclòs Beniarrés, on escoltant a la gent major de la localitat va descobrir les llegendes més estranyes situades al Benicadell i altres indrets de la Vall de Perputxent.
"A banda de tot allò que demostra la ciència i s’ensenya a les escoles, hi ha un món misteriós fet de llegendes que formen part de la tradició oral del nostre país. Víctor Labrado ha elaborat un treball de recerca per a presentar-nos criatures com els nyítols, els butonis, la Quarantamaula, el moro Mussa o l’home del sac. Francesc Santana s’ha encarregat del repte de posar cara, ulls i nassos, molts nassos, a aquests personatges mitològics, alguns dels quals no havien estat mai representats gràficament. Amb una edició acurada, aquest volum, prologat per l’escriptor i antropòleg Joan F. Mira, presenta els éssers fantàstics més representatius de la cultura popular valenciana... "


Organitzadors:

Coordinadora de l'Alcoià i El Comtat pel Valencià

L'ajuntament de Beniarrés

26 Lletres
22 jun. 2010

AL CLUB DE LECTURA DEL CASAL OVIDI MONLLOR


XERRADA AMB JORDI BOTELLA, SOBRE L'OFICI D'ESCRIURE I LA NOVEL·LA...   LA CAIXA NEGRA


Moderarà Francesc Gisbert


 DIJOUS, 24 DE JUNY, A LES 20:00 H
Entrada lliure
"Enmig de la celebració de les festes de moros i cristians d’Alcoi, i a l’igual que els avions accidentats, els personatges d’aquesta història descobreixen en les seues caixes negres quina ha estat la causa del seu f fracàs. A través d’ells, la ciutat acabarà protagonitzant aquest sinistre on es barregen les intrigues polítiques, el fi nançament de l’alzamiento nacional de Franco i el viatge de dos homes i una dona al fons de l’abisme."
12 jun. 2010

Presentació del llibre Torcebraç entre dues culturesPresentació del llibre Torcebraç entre dues cultures, de Rosa Calafat

Dimecres 16 juny 2010
A les 19 hores

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC

A més de l’autora i del director de la Càtedra UNESCO de Llengües i Educació de l'IEC, Joan A. Argenter, hi intervindran Salvador Cardús, sociòleg, doctor en ciències econòmiques i membre de l’IEC, i Joel Joan, guionista, actor i director de cinema.

Organitza: Càtedra UNESCO de Llengües i Educació de l’IECSinopsi:
En aquest llibre l'autora argüeix que el català -com altres llengües- té tres enemics: la legalitat vigent d'un Estat, que li denega àmbits d'ús; l'opacitat d'un discurs des d'un punt de vista català, que impedeix una conformitat social capacitada per donar categoria de valor únic a la cultura catalana, i la lliure circulació del discurs de la por, un discurs que es basa en el fet que l'ús del català o l'exercici d'un punt de vista particular i en català són elements de conflitcete social o estan subjectes a restriccions de mercat. La publicació sorprén perquè és capaç d'encarnar -en el sentit religiós de la paraula, "revestir d'una forma corporal", que diu el diccionari de l'IEC- les més sofisticades teories sociolingüístiques en el dia a dia més ordinari de la llengua. La potència de l'anàlisi de Rosa Calafat prové del fet que para atenció a allò que és donat per descomptat, evident o implícit. És a dir, allò que, de tan habitual, passa desapercebut i esdevé gairebé invisible a la consciència. Al contrari que un joc de mans, el llibre mostra l'engany que el truc ens havia amagat.Preu 24,00€...  COMPRAR

Quin és el teu viatge memorable?

Bromera incorpora al seu catàleg un dels llibres més originals de l’escriptor holandés Cees Nooteboom, Desviació a Santiago, que els lectors ja poden trobar a les llibreries.
La celebració del Xacobeo 2010 actualitza aquesta obra, ja que es tracta d’un intel•ligent llibre de viatges en què l’autor holandés ens proposa un peculiar recorregut per a arribar fins a Santiago de Compostel•la.

Des d'Edicions Bromera, però, volem conèixer quines són les destinacions preferides pels nostres lectors i aconseguir fer un àlbum fotogràfic gegant de tots els llocs on heu estat! Envia'ns una fotografia d'aquest lloc que tants bons records et duu a la memòria amb una frase breu en què expliques on estàs, què ens vols mostrat i perquè és especial aquesta fotografia.
Totes les imatges apareixeran en una galeria fotogràfica al facebook i al twiter. Envia'ns la teua fotografia a comunicacio@bromera.com. I si vols passar un cap de setmana fantàstic a alguns dels Paradors de tot l'estat, estigues atent a les notícies relacionades amb Desviació a Santiago.Des d’Edicions Bromera volem donar-te l’oportunitat de viure aquesta experiència única amb el sorteig de dues nits al Parador de Santiago de Compostel•la, l’hotel més antic i més gran del món (el bonus també és vàlid per a altres paradors).


Consulta les bases ací