Seguidors

Perfil

Mi foto
Àngels Jordà
Alcoi
Ver todo mi perfil

Presentació

Durant els últims anys s’ha experimentat una gran expansió de les necessitats del lector en català i26 Lletres vol nàixer amb l’ànim de contribuir a la normalització de la llengua i cultura des d’un punt de vista progressista i respectuós.

El nostre propòsit pretén ser des del principi el treball rigorós i la qualitat dels nostres productes, sempre amb la confiança de la selecció dels projectes editorials amb projecció de futur. No té tampoc cap afany de ser una pàgina completa, tot i que hi ha la voluntat de mostrar un bon panorama editorial perquè, qui s’hi acoste, es puga fer una idea dels diversos temes.

26 Lletres obri els seus serveis a particulars, empreses, institucions i col·lectius diversos.
Professionalitat, formalitat, experiència i rigor són els qualificatius que ens avalen.
10 jul 2009

HOMENATGE A FRANCESC FERRER


La Font d’en Carròs homenatja a Francesc Ferrer Pastor

Ara fa nou anys que va morir aquest lingüista i per recordar l'efemèride l'ajuntament d'aquesta població de la Safor, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Fundació que porta el nom de Francesc Ferrer Pastor ha organitzat un seguit d'actes que s'iniciaran a les 19.30 de la vesprada. Francesc Ferrer Rubio, fill del filòleg, presentarà la fundació que porta el nom de son pare. Tot seguit s'inaugurarà una exposició fotogràfica sobre Francesc Ferrer Pastor, que es podrà visitar fins al 31 de juliol. A les 20 hores Isidre Crespo presentarà una ponència en la qual parlarà sobre el treball del filòleg en els cursos de Lo Rat Penat. Posteriorment es projectarà el documental «Elogi a un xiprer», a càrrec del director, Alfred Ramos. La jornada finalitzarà a la Casa de la Cultura, on l'agrupació artísticomusical Carròs oferirà el pasdoble Francesc Ferrer Pastor per tancar l'homenatge.

Francesc Ferrer Pastor va ajudar Carlos Salvador en la gramàtica que va redactar aquest darrer. L'obra més coneguda de Ferrer Pastor és el vocabulari valencià-castellà i castellà-valencià, amb la coberta blanca i blava, del qual se n'han venut 250.000 exemplars. Nascut en 1918 a la Font d'en Carrós, hagué de treballar des dels onze anys en una impremta. Als vint-i-tres anys va perdre la mà esquerra mentres treballava en la impremta el diari «Levante». En 1948 va començar a col•laborar amb Lo Rat Penat, entitat en la qual fou professor de valencià.

0 comentaris: