Seguidors

Perfil

Mi foto
Àngels Jordà
Alcoi
Ver todo mi perfil

Presentació

Durant els últims anys s’ha experimentat una gran expansió de les necessitats del lector en català i26 Lletres vol nàixer amb l’ànim de contribuir a la normalització de la llengua i cultura des d’un punt de vista progressista i respectuós.

El nostre propòsit pretén ser des del principi el treball rigorós i la qualitat dels nostres productes, sempre amb la confiança de la selecció dels projectes editorials amb projecció de futur. No té tampoc cap afany de ser una pàgina completa, tot i que hi ha la voluntat de mostrar un bon panorama editorial perquè, qui s’hi acoste, es puga fer una idea dels diversos temes.

26 Lletres obri els seus serveis a particulars, empreses, institucions i col·lectius diversos.
Professionalitat, formalitat, experiència i rigor són els qualificatius que ens avalen.
27 oct. 2009

MANIFESTACIÓCONTRA LA IMPUNITAT I LA CORRUPCIÓ

DISSABTE 31 OCTUBRE A LES 18 HORES

PLAÇA DE ST. AGUSTÍ

VALÈNCIA


Les darreres informacions confirmen l'íntima relació del PP amb la xarxa Gürtel,i evidencien, novament, que la corrupció i la mentida s'han instal·lat al Govern liderat per Francisco Camps, perjudicant els nostres interessos individuals i collectius.

Ens trobarem a la manifestació, que acabarà de manera festiva, per celebrar

EL REVISCOLAMENT DE LA DEMOCRÀCIA I EL FUTUR DE LA NOSTRA TERRA.

PEL NOSTRE FUTUR

NO A LA CORRUPCIÓ!!!

CAMPS DIMISSIÓ!!!
13 oct. 2009

XXVIIè PREMI DE POESIA MANUEL RODRÍGUEZ MARTÍNEZ - CIUTAT D'ALCOIBases
1. Hi podran concórrer treballs poètics, en qualssevol modalitats, escrits en llengua catalana.

2. L’extensió de les obres, que hauran de ser originals i inèdites, no serà menor de 400 versos ni inferior, en d’altres casos, a la d’un volum normal de poesia. No hi podran concursar obres guardonades en d’altres certàmens.

3. Els originals, per quintuplicat i en òptimes condicions de lectura, faran constar nom, adreça postal, correu electrònic i telèfon de l’autor/a. L’ús de pseudònims es regirà per l’habitual sistema de plica, a l’interior de la qual hom consignarà les dades completes de la persona interessada.

4. Els treballs hauran de ser tramesos, abans del 31 de desembre de 2009, a AMICS DE JOAN VALLS, Pintor Salvador Abril 11, 11ª, 46005 València. Els manuscrits de les obres no guardonades podran ser recuperats dins el termini de dos mesos a comptar des del lliurament del premi sol·licant-ne la devolució contra reemborsament. Passat aquest termini els originals seran destruïts per a la seua conversió en paper reciclat.

5. S’hi estableix un únic premi, indivisible, de 1.500 euros. El premi, tanmateix, podrà ser declarat desert si les obres presentades no reuneixen, a parer del jurat, mèrits suficients o no s’ajusten a les condicions de la convocatòria. El jurat podrà fer mencions honorífiques de l’obra o obres finalistes.

6. El treball que en resultés guanyador serà publicat dins la col·lecció Edicions de la Guerra de l'Editorial Denes.

7. El jurat serà integrat per Maria Fullana, Olga Gargallo, Begonya Mezquita, Josep Mir i Manel Rodríguez-Castelló.

8. L’acte públic d’adjudicació del premi tindrà lloc a la ciutat d’Alcoi el dissabte 6 de març de 2010, en el transcurs d’un acte públic on es lliuraran també els XVI Premis Joan Valls i Jordà Per l’Ús i Promoció del Català.

A la ciutat d’Alcoi, País Valencià, 9 d'octubre de 2009, Diada Nacional del País Valencià

WEB AMICS DE JOAN VALLS
7 oct. 2009

Cercle d'Amics de l'Editorial MollL’any 1934, ara fa setanta-cinc anys, l’Editorial Moll iniciava formalment la seva existència amb la publicació del número 1 de la Biblioteca Les Illes d’Or: l’obra titulada Comèdies, de Pere d’Alcàntara Penya, un dels autors destacats de la Renaixença mallorquina del segle XIX.

Amb aquest llibret d’aparença modesta, el seu editor, Francesc de B. Moll i Casasnovas (1903-1991), donava un salt qualitatiu important en la missió que s’havia imposat de continuador de l’obra cultural de Mn. Antoni M. Alcover i Sureda (1862-1932): a part de seguir publicant l’Aplec de rondaies mallorquines, que Mn. Alcover havia iniciat l’any 1896, i de continuar la redacció i publicació, tot just començada, del gran Diccionari català-valencià-balear, ara obria a tots els autors, primer de les Illes i després de totes les terres de parla catalana, la possibilitat de veure publicada la seva obra.

De llavors ençà, l’Editorial Moll ha publicat més de 1.200 títols, malgrat tots els entrebancs que ens ha tocat viure, des de la guerra civil iniciada dos anys més tard, fins als quaranta anys de dictadura franquista i les dificultats pròpies d’una activitat empresarial duita a terme pensant més en els aspectes culturals que en els purament econòmics.

Res de tot això no hauria estat possible sense el suport dels nostres lectors: des de la corrua de gent que els primers mesos acudia personalment al domicili de Francesc de B. Moll per subscriure’s a Les Illes d’Or, o els que celebraren amb entusiasme l’any 1949 la represa de la publicació del Diccionari, o els milers de subscriptors que l’any 1954 acolliren els primers números de la Biblioteca Raixa, fins als que avui mateix segueixen amb atenció la publicació dels premis Mallorca i Ciutat de Palma, de narrativa i poesia, o tantes altres publicacions nostres de camps tan diversos com literatura, lingüística, ciències socials i naturals, didàctica, infantil i juvenil, etc.

Per això ara, amb motiu d’aquest 75è aniversari, voldríem sentir una vegada més l’estímul de la vostra solidaritat. Mitjançant l’aportació de 300 euros, us convidam a formar part del Cercle d’Amics de l’Editorial Moll, un grup selecte de persones a les quals mantindrem informades de les nostres novetats i reedicions, i d’altres notícies que ens semblin interessants.

Aquesta aportació no és a fons perdut, sinó que us dóna dret a l’adquisició de llibres nostres per un import de 375 euros, és a dir, amb un descompte del 20% sobre el preu normal amb IVA. A més, no us compromet a fer cap més aportació en el futur, si bé podeu repetir-la tantes vegades com vulgueu, si us resulta convenient.

Podeu consultar el nostre catàleg i adherir-vos al Cercle d’Amics de l’Editorial Moll a través de la nostra pàgina web: www.editorialmoll.cat. Les comandes s’efectuaran exclusivament per un d’aquests canals: correu electrònic, telèfon, fax o correu postal.

Els llibres que vulgueu adquirir amb la vostra aportació no cal que els escolliu al mateix moment, si no voleu. Es tracta d’una quantitat que quedarà abonada al vostre compte, que podríeu anar usant en resultar-vos convenient fins a esgotar-la. Enviarem un carnet als adherits on hi haurà un espai per portar un control dels imports ja utilitzats.

Voldríem que aquesta oferta us pogués resultar convenient. En qualsevol cas, podeu comptar amb el nostre agraïment més sincer. I si el Cercle d’Amics de l’Editorial Moll és prou ampli, serà el millor estímul per iniciar amb forces renovades els propers 75 anys.

Moltes gràcies!

Antoni Moll Echeto
Gerent

Web Editorial
6 oct. 2009

DIADA DEL PAÍS VALENCIÀ 9 D'OCTUBRE A LES COMARQUES DEL SUD


ELX:
Dijous,8 d'octubre a les 21:00 hores al Gran Teatre. La Orquestra Simfònica Ciutat d'Elx interpretarà, per primera vegada al món, el "Himne a Ausiàs March". Es tracta d'una obra inèdita de Tomás Breton. Disposem d'unes quantes invitacions per als socis del Casal... Preus : 10, 12 i 15

Dissabte,10 d'octubre a les 22:00 hores a la Llotja (Altabix)
MÚSICA ALTERNATIVA-POP en CATALÀ “MANEL”
L'aparició del seu primer treball, Els millors professors europeus, els ha valgut el reconeixement de la crítica especialitzada i l'atenció dels mitjans generalistes. La seua proposta sorprén tant per les lletres com per la manera que tenen d'arranjar les melodies: rigor, alegria, lleugeresa, tradició i recerca s'aconsegueixen amb seccions de vents o quartets de corda passant per ukeleles, bases electròniques i
banjos. (Emmarcat en els actes pel 9 D'OCTUBRE per l'Institut Municipal de Cultura) Preu: entrada única 5 €
Venda d'entrades: Servicam, taquilla del Gran Teatre i La Llotja el dia de l'actuació (una hora abans).

Diumenge,11 d'octubre a les 19:00 al Gran Teatre
XAVI CASTILLO (POT DE PLOM)
"Històries de reis i bufons" Venda d'entrades al Casal d'Elx, 3 €


NOVELDA:
9 d'octubre. DIADA DEL PAÍS VALENCIÀ
9:00h Despertada pels carrers de Novelda. Colla Xaramita Cana

10:00h Taller de carasses al parc de la Casa de Cultura

10:30h Esmorzaret al mateix lloc, oferit per Amics de la Cultura

11:00h Cercavila (Pasacalles) amb participació de:
-Colla de Nans i Gegants de Novelda
-Moixeranga de Pego
-Grup de Danses de Novelda
La cercavila passarà pels carrers Jaume II, Ntra. Sra. de la Fe,Salvador de Madariaga, Mare de Déu del Remei, Pablo Picasso, Mª Cristina, Alcalde Manuel Alberola, Parc Joan Fuster on es montarà una muxeranga i se li farà un xiqueteta memòria, i continuarem pel carrer Mª Auxiliadora, Sant Pere, Travessia, Plaça País Valencià i finalitzarà a la Plaça Vella.

12.00h: Acte institucional, en la sala de plenaris.

12.30h: Concert de Grup de Cambra de l’Associació musical de Santa María Magdalena

13.00h: En la Plaça Vella. Lectura de un manifest per El Rogle.

14:00h. Dinar de Germanor al Parc de l'Oest amb unflables per als xiquets.

15:00h. Taller de moixerangues al Parc de l'Oest.
20.15h: Actuació de dos dolçainers, amb l’orgre, en la esglèsia de Sant Pere

22.00H:CONCERT ROCK. A càrrec dels grups “121dB, Mugroman i Mental Synphony”. Al Parc Auditori Municipal C/ Viriato-Av de la Llibertat.


EL CAMPELLO:
La Diada del País Valencià
Tots els anys, el 9 d'Octubre, es celebra al Campello el Dia Nacional del País Valencià, la Diada. Eixe dia, en un acte organitzat per la Comissió 9 d'Octubre, es representa al castell fester la presa de la ciutat de València pel rei Jaume, i el naixement així del nostre País Valencià. La representació està a càrrec a hores d'ara d'alumnes dels col·legis públics del Campello, i de nombrosos festers que, vestits amb els trajes de moros i de cristians, donen vida i color a l'acte. A continuació el Jaumet, càrrec que cada any l'ostenta una xiqueta o xiquet, dalt del seu cavall, encapçala la Processó Cívica nutrida de veïns i representants d'entitats cíviques que amb la seua presència reafirmen la seua identitat com a poble en el marc del País Valencià. La processó recorre els principals carrers del poble acompanyada en tot moment pel so de les dolçaines i els tabals de la Colla Larraix del Campello, finalitzant l'acte al castell fester amb el so solemne de la Muixeranga. A continuació es fa "la Mocadorada" en celebració del dia de sant Dionís, dia dels enamorats al País Valencià, i després del repartiment dels mocadors amb dolços entre les parelles, té lloc la popular Dansà pel carrer Pal fins la plaça del Poble.

Els actes que es celebren aquest dia al Campello en commemoració del Dia Nacional del País Valencià, és una bona excusa per visitar-nos i gaudir amb tots nosaltres d'aquest esdeveniment, havent-se convertit els darrers anys en un referent comarcal de celebració de la tan assenyalada data del 9 d'Octubre.


Programa d'actes al voltant del 9 d'Octubre de 2009

Dijous 8 d’octubre.
10:15 h Passejada de la Flama del Correllengua pels alumnes del col·legis del Campello fins el Castell de Festes.
10:30 h Representació històrica al Castell de Festes pels alumnes dels col·legis del Campello.
24:00 h Correfocs Fester.
01:00 h Actuació del Grup l'Aixama a la Plaça del Poble. Música tradicional valenciana..

Divendres 9 d’octubre.
11:30 h Arribada de la Flama del Correllengua a la plaça de l'Ajuntament.
11:45 h Escenificació de la conquesta de la ciutat del València pel rei Jaume I, i el neixement així del País Valencià, al Castell de Festes
12:00 h Processó Cívica del Penó de la Conquesta per l’itinerari de costum.
12:45 h Mocadorada de Sant Donís al Castell de Festes.
13:00 h Dansà popular pel carrer Pal organitzada pel grup Salpassa.
14:30 h Dinar fester a les diferents barraques.

Dissabte 10 d’octubre.
20:00 h Actuació de Pep Gimeno "El Botifarra" a la Casa de Cultura (entrada lliure).


4 oct. 2009

XXXVIII Premis OctubreXXXVIII Premis Octubre

Des del 27.10.2009 fins al 31.10.2009

Els XXXVIII Premis Octubre, que organitza la Fundació Ausiàs March, se celebraran enguany entre dimarts 27 i dissabte 31 d'octubre, que serà quan tinga lloc la gala de lliurament dels premis d'assaig, teatre, poesia i narrativa, convocats per l'Editorial 3i4, en la tradicional Nit dels Octubre.

Us informem que ja està obert el termini de matriculació per als tres congressos que tindran lloc a l'Octubre CCC:

XVIII Congrés de Mitjans de Comunicació: "Periodisme, cinema i literatura"

XXI Encontre d'Escriptors: "La literatura digital"

Congrés Històric: "L'exili de 1939, una diàspora històrica"