Seguidors

Perfil

Mi foto
Àngels Jordà
Alcoi
Ver todo mi perfil

Presentació

Durant els últims anys s’ha experimentat una gran expansió de les necessitats del lector en català i26 Lletres vol nàixer amb l’ànim de contribuir a la normalització de la llengua i cultura des d’un punt de vista progressista i respectuós.

El nostre propòsit pretén ser des del principi el treball rigorós i la qualitat dels nostres productes, sempre amb la confiança de la selecció dels projectes editorials amb projecció de futur. No té tampoc cap afany de ser una pàgina completa, tot i que hi ha la voluntat de mostrar un bon panorama editorial perquè, qui s’hi acoste, es puga fer una idea dels diversos temes.

26 Lletres obri els seus serveis a particulars, empreses, institucions i col·lectius diversos.
Professionalitat, formalitat, experiència i rigor són els qualificatius que ens avalen.
12 jun 2010

Presentació del llibre Torcebraç entre dues cultures



Presentació del llibre Torcebraç entre dues cultures, de Rosa Calafat

Dimecres 16 juny 2010
A les 19 hores

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC

A més de l’autora i del director de la Càtedra UNESCO de Llengües i Educació de l'IEC, Joan A. Argenter, hi intervindran Salvador Cardús, sociòleg, doctor en ciències econòmiques i membre de l’IEC, i Joel Joan, guionista, actor i director de cinema.

Organitza: Càtedra UNESCO de Llengües i Educació de l’IEC



Sinopsi:
En aquest llibre l'autora argüeix que el català -com altres llengües- té tres enemics: la legalitat vigent d'un Estat, que li denega àmbits d'ús; l'opacitat d'un discurs des d'un punt de vista català, que impedeix una conformitat social capacitada per donar categoria de valor únic a la cultura catalana, i la lliure circulació del discurs de la por, un discurs que es basa en el fet que l'ús del català o l'exercici d'un punt de vista particular i en català són elements de conflitcete social o estan subjectes a restriccions de mercat. La publicació sorprén perquè és capaç d'encarnar -en el sentit religiós de la paraula, "revestir d'una forma corporal", que diu el diccionari de l'IEC- les més sofisticades teories sociolingüístiques en el dia a dia més ordinari de la llengua. La potència de l'anàlisi de Rosa Calafat prové del fet que para atenció a allò que és donat per descomptat, evident o implícit. És a dir, allò que, de tan habitual, passa desapercebut i esdevé gairebé invisible a la consciència. Al contrari que un joc de mans, el llibre mostra l'engany que el truc ens havia amagat.



Preu 24,00€...  COMPRAR

0 comentaris: